Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен проблем с ел джама?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
    твоето със сигурност е от релсата. трябва да я смажеш. прозорецът се вдига повече в задната част и се заклинва.като го бутнеш в правилна позиция и тръгва.
    и с какво се смазват релсите без да се омаже джама и при всяко сваляне и качване да не се цапа отново ???
    146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
    145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим

Comment

ми с грес, стъклото не се търка в релсата. има си долу метална планка.
      точка

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
        Колеги, имам много странен проблем с шофьорския джам:
        Понякога не може да се вдига нагоре.Свалянето надолу работи винаги, но вдигането отказва от време на време.Интересното е, че след време се оправя.Реших, че е от моторчето, смених механизма, но го прави пак.Пробвах да разменя бутончетата на ключа, с другото бутонче пак работи само свалянето, а вдигането отказва.Тоест не е нито механизъм, нито ключа?От какво може да е?
        Шофьорското стъкло има така наречената "комфорт функция", която се командва от електронен блок. Бутончето за шоф. стъкло само подава сигнал към него, докато останалите управляват директно моторите на стъклата, даже без релета Може в електрониката да е проблема. Блокът е монтиран на основата под таблото, трябва да свалиш корите за да го достигнеш. Като за начало може да пробваш за напръскаш с малко контактен спрей буксите му. Щом работи отвреме на време, може и там да е проблемът ти.
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

точно така се получава
          Alfa Romeo 145 1.6 boxer 96г. 103++hp

http://www.vbox7.com/play:38923e52

Comment

Я аз да питам тука. Десният ми прозорец се дживи по-банво от левия. До тука ОК, но по средата на хода се забавя почти до спиране и машинката почва да вие много. Да разглобявам ли кори и т.н.? Нещо водачите ли са за смазване? Дали може да изгори?
            Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
            Mazda 6 2.3 2005
            sigpic

Comment

И аз имах точно същия проблем, не се вдигаше както трябва стъклото, напръсках с контактен спрей клемите на бутончетата и буксата на електронното управление и се оправи, за няколко месеца почти не ми е правило номера Буксата малко шибано се откача ама като разглобите ще видите...
              Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
              Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
              Audi A4 1.9 TDI

Comment

ако прозореца не се движи-бутона
                ако се движи трудно,изкривява се и моторчето вие-релсата
                точка

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                  Колеги, имам много странен проблем с шофьорския джам:
                  Понякога не може да се вдига нагоре.Свалянето надолу работи винаги, но вдигането отказва от време на време.Интересното е, че след време се оправя.Реших, че е от моторчето, смених механизма, но го прави пак.Пробвах да разменя бутончетата на ключа, с другото бутонче пак работи само свалянето, а вдигането отказва.Тоест не е нито механизъм, нито ключа?От какво може да е?
                  копчето имах го същия проблемкато го разглобиш вий биметалните пластино които кантактуват при сваляне и вдигане 100% са нагоряли както беше при мен зачисти ги и ще се оправи
                  http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
                  www.ico83.snimka.bg/[/url]

Comment

и аз имах същия проблем с десния прозорец. почистих копчето и се оправи за сега нямам проблеми
                    -------------------------------
                    ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
                    ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

И аз го оправих....
                      С шут по комфорт модула
                      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Working...
                      X